tisdag, augusti 29, 2006

Trailer heaven: The Host


Hade inte hört talas om denna japanska rulle tidigare, men på trailern verkar det vara en blandning av Aliens och Battle Royale. Den är sjukt snygg och mitt pepp börjar NU!

The Association


Kvällens mest uppiggande låt framförs av The Association och heter Goodbye Columbus. Är också ledmotiv till filmen med samma namn.
Lyssna här!

torsdag, augusti 24, 2006

Supergrupper?


Så verkar England ha fått sitt eget Grymlings. Vad hände med den gamla goda tiden när rockstjärnor blev coola av att ta droger? Läs mer här

lördag, augusti 19, 2006

Trailer Heaven: Old Joy


En film där kompisarna Will Oldham och Daniel London är ute och traskar i skogen kanske inte kommer att välta några kiosker, men samtidigt känns som det är precis detta vi behöver just nu. Serietidningsaction och 80-tals-remakes i all ära, men när indiegubbar grillar korv till tonerna av Yo la tengo tror jag vi har hittat stämningen för 2007.
Kolla trailer här!

Då och Nu: Phil Spector


torsdag, augusti 17, 2006

John Pinette


Å, vad det är roligt med tjockis-humor. Tack för tips: http://itsafunclip.blogspot.com/

onsdag, augusti 16, 2006

Cracking some Peggs


Det händer mycket kring Simon Pegg just nu och ingen är gladare än jag. Pegg fick ju sitt genombrott internationellt med den underbara Shaun of the dead. Tidigare känd mest för Tv-serien Spaced som gick på BBC för några år sedan (och finns att köpa svinbilligt på Play).

Nu är Pegg på gång med två högintressanta projekt. Produktionen av snut-aktion-komedin Hot Fuzz är redan i full gång och nyligen blev det klart att Pegg spelar Toby Young i filmatiseringen av storsäljaren Hopplös och hatad av alla.
Kul också att han för Hot Fuzz teamat upp med kompisen Edgar Wright som ju regisserade Shaun med den äran.

Känns inte Hot Fuzz för övrigt rätt mycket som en remake av Kopps?

måndag, augusti 14, 2006

5 snabba


1. James Yorkston har gjort årets bästa folkmusik-skiva. Inte missa!
The year of the leopard heter den.

2. Kjell Häglund har skivit en bra och rolig krönika om nedladdning i Dagens Media.

3. Tokyo police club - A lesson in crime [EP]
Vet inget om dem mer än att de låter som unga strokes-slynglar och de gör mig på glatt humör idag.

4. Studio 60
Den vill inte riktigt lämna mitt huvud. Ska se om piloten snart.

5. Veckans kompis: Conan the librarian

fredag, augusti 11, 2006

Webisoder

En hyfsat ny trend som det bloggas om lite här och var är de webisodes som amerikanska tv-serier använder som extramaterial (The Office), eller för att låta en serie leva vidare mellan två säsonger (Battlestar Galactica). Problemet är bara att flera kanaler, t ex Sci Fi, verkar spärra dessa för alla utanför USA. VARFÖR? Det är ju otroligt upprörande. Visst kan jag tänka mig att missa några Eureka-klipp, men jag har inte för avsikt att missa något Battlestar Galactica tar sig för. Så min fråga lyder nu som följer: Finns det något sätt att rent tekniskt ta sig förbi detta? Jag antar att de kollar på IP-nummret för det land man surfar ifrån. Andra tips om var man på annat sätt kan hitta ovan nämnda avsnitt mottages tacksamt.

Detta diskuteras också på Voccines forum. Häng på dit.

torsdag, augusti 10, 2006

Fibes, Oh Fibes! — Get Up


Nattens låt, precis som alla andra nätter denna veckan, är såklart Fibes, Oh Fibes underbara: Get up.

onsdag, augusti 09, 2006

Trailer heaven: Brick


Årets Donnie Darko är här! Vi lär väl få vänta tills Stockholms Filmfestival innan vi får se den på stor duk, men den är iallafall släppt på DVD i USA.

Trailer heaven: The Science Of Sleep


Ok, den är inte helt ny, men gud så fin.

tisdag, augusti 08, 2006

MLVR!


Den välrenommerade AD:n Max Larsson von Reybekiel har haft den enormt stora vänligheten att designa Herr Bergströms nya logotyp. Evigt tack.

Qverrestad 10:24


Måste bara göra lite reklam för ett litet hotell på Österlen. Mitt ute på åkern utanför Tomelilla ligger denna gamla skånegård som är varsamt inredd till det allra skönaste stället att tillbringa en helg på. Stämningen är avslappnat familjär och de små detaljerna som att ha DVD-spelare på rummet samt ett helt bibliotek med filmer att låna ifrån gör vistelsen till den perfekta chill-tillvaron.
Billigt är det också!
Ska du ha en konferens med ditt lilla företag eller om du bara vill dra iväg en helg med tjejen/killen så slå en signal till Qverrestad.

söndag, augusti 06, 2006

Studio 60


Så var den då här, serien vi väntat på sen West Wing slutade. Ett liv utan en Sorkin-serie som rullar är ett fattigare liv och det känns som om det kommer att bli en rik höst.
En smygvisning av första avsnittet har redan gått i USA (serien börjar på riktigt 18/9) och det är därför som jag och många andra peppar på hur fantastiskt bra detta kan bli.

Ni vet redan vad serien handlar om så jag tröttar inte ut er med det, men jag hoppas ni också redan står i brygga över de snygga patenterade sorkin-gå-och-prata-partierna samt de fina blinkningarna till SNL och andra komedishower som blir mer och mer trötta och styrda av nätverkens konservativa värderingar.

Avsnittet finns att hitta på det världsomspännande datanätet.

fredag, augusti 04, 2006

Tips från vännen Herr Alarik


Ett litet tips för er som likt mig läste Lokko i SvD idag och blev nyfikna på den där låten, Left, right and centre, som Paul Weller ska ha skrivit som 15 åring och som sjungs av Dean “I’m on my way” Parrish.

Det går att lyssna på den här.

Trailer heaven


Dagens finaste trailer är den för Renaissance.

torsdag, augusti 03, 2006

Eureka


Är det bara jag som kollar på Eureka?
Ok, det är inte världens bästa tv-serie men det finns något soft över den. En U.S. Marshal åker vilse och hamnar i en liten stad där alla är genier. Så klart går alla deras uppfinningar åt skogen och Mr Carter får rycka in. Vet inte hur länge jag orkar kolla, men det är en trevlig sommarserie som Robert Bianco mycket riktigt påpekar i sin podcast.
frontpage hit counter