lördag, september 30, 2006

Konst 2


Jen Corace gör fina och ibland lite läskiga tavlor med lekande barn. Köpte denna på Giant Robots galleri.

Konst 1


Det är roligt att köpa konst på internet. Evan Hecox är en gammal skate:are som gör fina tavlor. Tyckte jag iallafall och köpte denna Letterpress Print som han gjort med sin kompis Cody Hudson.

torsdag, september 28, 2006

Trailer heaven: I'm A Cyborg, But That's OK


Chan-wook Parks pågående projekt "I'm A Cyborg, But That's OK" har en jättefin teaser ute som ni kan kolla på här. Tack till Jacob för tips!

onsdag, september 27, 2006

3 saker som gjort mig glad idag


1. Emmas recension av Lady in the water. Har inte sett den själv men nu är jag supersugen och jag har en känsla av att jag kommer att tycka precis samma sak (som Emma, inte resten av kultureliten).

2. Volver, som Stockholms Filmfestival förhandsvisade igår. Har inte varit något jättefan av Almodovars senaste filmer, men nu har han verkligen hittat hem.

3. Workshop med Pihlis

söndag, september 24, 2006

Japanorama!


BBC:s succéserie är tillbaka och för alla oss som älskar japansk popkultur är detta ett måste. Jonathan Ross tar oss med sedvanlig kärlek och disrespect genom ett nytt gäng japanska företeelser. Förra gången (2002) gick serien igenom Science Fiction, Entertainment, Sex, Yakuza, Swords och Horror. Den nya omgången är väldigt lik i upplägget men behandlar denna gång Cool, Ners, Tribes, Comedy, Samurai Spirit och Cute (Kawaii!). Har bara sett det första avsnittet (tre stycken har gått i Storbritannien) och där avhandlas Bathing Ape (som ju inte känns så cool längre, men det blir kul för Jonathan är så sjukt dryg mot grundaren Nigo), videokonstnären Nagi Noda och den gamle Ichi the killer-psykopaten Tadanobu Asano.
Det största problemet är att man blir så otroligt sugen på att åka till tokyo igen. Hoppas mitt ofödda barn ploppar ut snart och ganska snabbt utvecklar en önskan att åka österut.

lördag, september 23, 2006

TV-höst


Att Tv-hösten har dragit igång råder det ingen tvekan om. Studio 60, Kidnapped, Smith osv etc. Frågan är bara hur man ska hinna med sitt liv. Den största överraskningen för mig hittills är Six Degrees. Hade knappt hört talas om den och än mindre väntat mig en så mäktig inledning. Scenen är New York och både miljöerna och castingen är riktigt starka. Lite Short Cuts-stuk på berättandet, men det känns ändå vitalt på grund av mångfacetterade karaktärer samt skönt att slippa Los Angeles. Fortsätter det lika bra som första avsnittet kommer jag att sitta klistrad i höst.

fredag, september 22, 2006

Hard Candy


För en vecka sedan gick Hard Candy upp på biograferna i Sverige. Har försökt hålla utkik efter reaktioner men inte hittat så många. Den fick ljumma recentioner i SVD och DN och sen har jag inte sett så mycket mer om den. Jag hade turen att se Hard Candy på en biograf i Soho i våras och tyckte att det var en av de mest drabbande filmupplevelserna i år. Ellen Page (som vi senare såg i X-men: The Last Stand) är en helt magisk skådis som i min bok är en av de allra mest lovande unga skådespelarna på duken just nu.
Skit i vad finkulturtidningarna skriver och gå och se ett av de mest omskakande kammarspelen på länge.

torsdag, september 21, 2006

Trailer heaven: 300


Movies for the masses har lagt upp en sprillans trailer för filmatiseringen av Frank Millers grafiska roman 300. Den verkar nedplockad från många andra ställen som lagt upp den så skynda att kolla för den ser riktigt mäktig ut.

tisdag, september 19, 2006

Veronica Mars Säsong 3

Nu börjar peppet inför VM Säsong 3. Ausiello har sett första avsnittet och är otroligt eggad. Battlestar Galactica-referenser i Veronica Mars, jo jag tackar jag.

måndag, september 18, 2006

Norsk skräck


Att käcka snowboardande norrmän förtjänar att gå en blodig död till mötes vet ju de flesta. Att det kommer en norsk rulle på temat som verkar riktigt läskig visste i alla fall inte jag. Kolla in trailern på denna sidan.

(Förlåt. Jag är själv 1/8 norrman och har faktiskt åkt snowboard en gång. Förlåt sa jag.)

Nakenchock!

Herr Bergström sitter och rodnar framför datorn som en liten skolflicka. Men han är också glad och peppad inför tanken att få se Shortbus. Skandalfilmen som möttes med stående (no pun intended) ovationer i Cannes. Ifilm har släppt en ocencurerad version och det är den snuskigaste trailern ni sett i år. Seriöst, kolla inte om du inte gillar sjukt mycket naket.

Electronic Renaissance

Renässansmänniskan Jourtor har gjort en fin liten dokumentär den svenska electronican. Missa inte den.

lördag, september 16, 2006

Dagens pepp: Dansk anime


Det skrivits lite här och var om en dansk animefilm som heter Princess. Den visades häromdagen på Toronto filmfestival och ska vara riktigt stark. En anti porr- och våldsfilm med riktigt mycket sex och våld i. Dessutom animerat. Låter som det mest spännande på den här sidan midsommar i mina öron. Hoppas Stockholm Filmfestival är snabba och plockar upp den. Kolla på en extremt kort trailer här och läs en bra recension här.

tisdag, september 12, 2006

Nonstop på Myspace


Web 2.0 är i ropet. Youtube, Digg och Myspace är alla webbplatser som växer monumentalt varje dag enbart genom aktiva deltagare. Så klart en intressant fråga för hur vi konsumerar TV, film och andra media. Dock blir diskussionen betydligt mer intressant när vi frågar oss hur detta kommer att påverka hur filmbolag, skivbolag m fl kommunicerar med oss konsumenter. Emma skrev nyligen om Nonstop Entertainment som skaffat en egen MySpace-sida och frågade sig om det verkligen funkar (som marknadsföringskanal). Svaret är nog som vanligt ja och nej. Det kommer att funka för vissa medan andra kommer att trampa vatten. Ett fall som fungerat är ABSOLUT Metropolis som dominerade trendbloggarna i våras. Ännu mer känd är Sonys studsbollfilm som genererade miljontals nedladdningar på Youtube (för att inte tala om alla spoofs som dök upp efter den). Varför lyckas då dessa där andra misslyckas? Trovärdighet och en smart idé räcker rätt långt. Inget hymlande med att det är marknadsföring. Det som är kul är kul, även om det är gjort för att sälja något som trist som en tv-apparat.
Jag tror Nonstop Entertainments Myspace-sida kommer att funka alldeles utmärkt. För att de distribuerar grymma filmer och är stolta över det.

måndag, september 11, 2006

Ellen!


Att Ellen DeGeneres blir värd på nästa års Oscarsgala vet ni ju redan. Men den här bilden på Ellen är så otroligt gullig så jag var tvungen att göra ett inlägg ändå. Hon ser liksom ut som en förväntansfull bäbis.

söndag, september 10, 2006

Guillou slaktar bloggrörelsen


I dagens SVD slaktar Jan Guillou hela bloggrörelsen och menar gällande bloggarna att "de saknar betydelse, så vitt jag kan förstå". Vidare säger han att "De är en sorts insändare...Jag är på jakt efter det som formar samhällsdebatten, som har betydelse och kan ge återverkningar". Man måste ändå beundra gubben för hur reaktionär man kan vara som en av de ledande mediepersonligheterna 2006.

lördag, september 09, 2006

Framtiden del 2

Jag har sett en liten bit av framtiden. Som en trailer för en dokumentärfilm på Youtube. Tänk att det ska behövas en 90-årig uppfinnare för att man ska känna hopp inför framtiden.

Framtiden del 1


Jag har sett en liten bit av framtiden. För flera år sen lästa jag att digitalbion var på väg till sverige och att bland andra Folkets Bio skulle satsa stort på det. Som vän av film snarare än teknik tyckte jag mest det lät intressant som distrubitionsform, inte som teknisk revolution.
Några år senare, dvs i förrgår, var jag och Conan ute i Sickla och såg Cars på den nya filmstaden där. Filmen skulle visas med digital teknik i stället för den vanliga 35 mm-filmen. Redan under trailern satt vi naglade vid stolarna med gapande munnar. Jävlar i min låda vad fint det var. Skärpan och detaljerna var helt helt perfekta. Kanske var det för att allt var animerat som det blev extra effekt, men det här var faktiskt nåt annat. Om den digitala tekniken dels kan få landsortsbio att blomma och dessutom få små animerade bilar att se ut att flyga runt i salongen så är jag för denna utveckling.
Frågan är bara hur jag får någon att fixa något liknande i mitt vardagsrum?

(Conan somnade under cars, men så hade ju den lille grabben fått i sig 1,5 glas rödtjut innan också.)

fredag, september 08, 2006

Jarvis


Dagens låter heter Running The World. Visste inte att jag hade saknat Jarvis så mycket men det hade jag.

onsdag, september 06, 2006

Battlestar Galactica Webisodes


Har tidigare peppat på de kommande webisoderna av Battlestar Galactica. Nu finns första avsnittet tillgängligt på Youtube. God bless the tube.

HAHAHA


Å, jag kan inte sluta skratta. Moralhetsande nyliberaler fastnar med fingrarna långt långt ner i syltburken. Ge mig mer!

tisdag, september 05, 2006

Farväl Falkenberg

Igår bjöd Stockholms Filmfestival på Farväl Falkenberg. Ni har läst om den överallt och dessutom ropar min höggravida älskling från sovrummet så jag nöjer mig med att berätta att det är en av de mest omskakande filmupplevelserna i år och länkar till två favvobloggare som skriver bra i ämnet här och här.

Min kompis Totoro


Totoro har följt mig de senaste åren. Jag hittade honom på en halvrisig kopia av den japanska filmen för några år sedan. Stötte på honom på en leksaksaffär i Barcelona. Var och hälsade på i hans museum i Tokyo. Men framför allt har jag träffat honom gång på gång genom DVD-spelaren. My neighbour Totoro är en av de allra bästa Studio Ghibli filmerna och har sedan den gick upp på bio 1988 i Japan varit en kultfigur hos både barn och vuxna. En sökning på Ebay ger 727 träffar, utbudet av allt från mjukisar till totoro-gökur ökar ständigt.

Efter nästan 20 år kommer nu Min granne Totoro för första gången på bio i Sverige. 24 november närmare bestämt. Triangelfilm verkar ha fixat rättigheterna till ett gäng Ghibli-rullar och planerar att släppa en om året.

Bra där Triangelfilm!
frontpage hit counter