onsdag, december 20, 2006

Oscar


Det börjar ju bli lite Oscars-pepp fast det är ett par månader kvar. Tycker det ska bli rätt kul/trevligt/mysigt med Ellen DeGeneres som MC för det hela ändå.

Hittade NY Times Oscar-blogg som är lite underhållande och som blev ännu bättre efter att ha lyssnat på Voccines fina årskrönika. Där intervjuas David Carr som har bloggen och bland annat berättar han om när Penelope Cruz ringde upp honom för att snacka lite om sin film Volver. Missa inte årets bästa podcast (har jag ju tjatat om tidigare)!

lördag, december 16, 2006

Trailer: Backwoods


Tydligen ska den inte vara så bra, Backwoods, säger de som såg den i Cannes. Men det är så fina färger i trailern, och Oldman har en supersnygg mustasch. Så kolla in trailern ändå

onsdag, december 13, 2006

Hi 10


Sammanställde en lista på årets bästa plattor till maillistan Hi-five.
Så här blev det:

1. Midlake: The trials of van occupanther
2. Loney Dear: Sologne
3. CSS: Cansei de ser sexy
4. Hot Chip: The Warning
5. Albert Hammond JR: Yours to keep
6. Merz: Loveheart
7. Lilly Allen: Alright, still
8. M Ward: Post-war
9. Fibes, Oh Fibes!: Emotional
10. Radio Dept: Pat Grief

Bubblare:

Sonic Youth: Rather Ripped
Hans Appelqvist: Naima

tisdag, december 12, 2006

Nora Fatal


Håll utkik efter Nora Zehetner. Efter småroller i tv-serier som Gilmore Girls och Everwood, och några biroller i halvtaskiga Hollywood-rullar (läs: American Pie 2) så har Nora börjat klättra uppåt på karriärstegen. Först som femme fatal i en av årets allra bästa och hårdaste filmer, Brick, och nu senast som livsfarlig superhjälte i Heroes. Alla som såg mid-season-finalen vet hur det gick för henne där, men jag hoppas få se henne snart igen. Sin City 2? Kanske?

söndag, december 10, 2006

Lost room


I morgon kväll börjar en ny serie på Sci Fi som jag tänkte kasta ett öga på. Har på sista tiden haft en viss förmåga att hitta serier och filmer med pappor och deras mer eller mindre komplicerade relationer till sina döttrar. Härom veckan hyllade jag ju The Host vars grundhistoria bygger på en lätt debil man som jagar sin dotters förrövare, i det fallet ett monster skapat av människans ovilja att värna om miljön.

Sci Fi-serien Eureka som gick i våras kretsade kring en sheriff och hans trotsiga tonårsdotter, vilket gjorde den till mer än bara en rolig uppfinnarjocke-på-speed-serie.

Jag vet inte hur mycket Lost room kommer att behandla nämnda tema, men det är övernaturligt (och det kan ju vara kul) och Peter Krause är med (och han kan ju vara bra).

Så här skriver TV.COM:

Peter Krause (Six Feet Under) heads up the stellar cast of this intriguing new mini-series from the SciFi Channel as Detective Joe Miller, a man desperate to find the one thing he holds most dear in his life: his daughter. Join Miller and other characters and learn about Room 10 at the Sunshine Motel on Route 66, its terrible history, and its supernatural contents that hold the key to his daughter's whereabouts.

Återkommer med recension i någon form.

lördag, december 09, 2006

Sjukt + Cash


Har varit magsjuk i två dagar. Jag brukar skryta med att jag aldrig blir det. Ett skryt mindre att ha i skjortärmen.
Har iallafall hunnit se ikapp en del TV-serier. Fem Veronica Mars-avsnitt låg t ex och väntade på hårddisken. Lite rörigt i VM just nu.

Fick tillbaka 7500 på skatten i veckan!
Kanske ska ge West Wing boxen som en tidig julklapp till mig själv?

måndag, december 04, 2006

Svag start för Scrubs


Den 6:e och troligen sista säsongen av Scrubs har precis dragit igång i USA. Jag vet inte om de är deppade över det eller bara less, men första avsnittet var rätt oinspirerande. Scrubs manusförfattare brukar ju vara hyfsat duktiga ändå på att jobba med nyanser och komplettera de hurtiga slapsticken med viss svärta och...ja lite djup kanske. Nu kör de på slapstick-spåret till 100% och karaktärerna hinner knappt säga sin mening klart förrän vi kastas vidare till nästa rum. Rörig och trist start alltså, hoppas på uppryckning annars kommer inte jag att sörja nedläggningen.

lördag, december 02, 2006

Hot fuzz trailer

Nu finns en sprillans trailer för Hot Fuzz ute på Internet!

fredag, december 01, 2006

Wiiiiiiiii


Jag är verkligen ingen gamer men Nintendo Wii verkar ju vara nåt helt annat! Hade lyckan att få provspela i en kvart härom dagen och satan i gatan vad kul det var. Wii Sports är bara ett demo-spel men det var ändå riktigt kul att spela tennis, golf och boxas på riktigt. Ni som har lite koll på spel vet att man svingar handkontrollerna i luften som en golfklubba, ett baseboll-trä eller boxas med dem i luften. Spelet känner av allt du gör och ju bättre du är desto bättre går spelet såklart. Enkelt, genialt och kommer att revultionera spelbranchen (konsolen hette Nintendo Revolution från början). Ok, jag kan inget om spel: jag ska hålla käften. Men testa att spela, även ni som inte gillar tv-spel. Det kan var första dagen på resten av ditt hardcore-gamer-liv.

Kom ihåg var ni läste det sist!

Grey's Anatomy upp på 9


I det nionde avsnittet av säsong 3 smäller det äntligen. Första halvan av säsong 3 har byggt karaktärer, utvecklat relationer och det har varit ganska seeeegt emellanåt. Danny är ju tack och lov borta och det tråkig triangeldramat kring Meredith äntigen över. Jag satt bara och väntade på att allt skulle smälla i luften och i senaste avsnittet kom förlösningen. Ett riktigt spännade, jobbigt, blodigt och sorgligt avsnitt, precis som sjukhus-serier är när de är allra bäst.

Uppdatering: 10:an forstätter i samma goda stil. Bra där.
frontpage hit counter