måndag, september 29, 2008

Can't lose!


Jag måste få misspeppa lite nu. Tv-hösten har inte börjat bra. Hela tv-sfären lever i någon sorts posttraumatisk stress efter strejken och det kommer nog inte gå över förrän tidigast 2009 är jag rädd.

Till att börja med; en tv-höst utan Battlestar Galactica är ju på förhand lite dömd att misslyckas. Men då fanns ju True Blood och Fringe att hoppas på.
Om vi börjar med True Blood så har den ju något. Det är snyggt, hyfsade karaktärer och allt det. Men den har inte gripit tag i mig än. Kanske är det den larviga pretto-musiken som alltid drar igång när vampyrerna snart ska komma in i bild. Kanske är det sex-scenerna som bara är tråkjobbiga. Vampyrer ska ju vara otäcka, inte romantiska fånar eller galna sexmonster. Allt är Anne Rice fel. Weird Science-Philip skriver bra om True Blood idag förresten. Jag tror absolut att nästa generations tv-skapare kan komma ur den kommersiella byråvärlden.

Fringe då? Faktiskt bättre än vad folk säger. Joshua Jackson är kanon och även om inledningen har varit lite lökig så kan det absolut ta sig.

Men vad blir då höstens räddning på tv-fronten? Star Wars: The Clone Wars? Nix. Friday Night Lights så klart. Första avsnittet på säsong 3 var så engagerande, kul och peppande att hälften vore nog. Ståpäls i en timme. Vi är tillbaka på exakt den fantastiska nivå som säsong 1 lyckades hålla sig vid under hela säsongen. Tack tack tack DirecTV för att ni plockade upp den bollen.
frontpage hit counter